fbpx

563 de copaci plantați în curțile școlilor  din București

1 Milion de copaci plantați în România 

 

Pe 23 noiembrie am plantat arborele cu numărul 1 milion în curtea Universității de Studii Agronomice din București.

 

Am sărbătorit acest număr important pentru noi în Aula Magna cu invitați speciali într-o dezbatere despre ceea ce putem face pentru un viitor mai verde pentru noi toți.

Astfel, Cătălin Striblea – jurnalist, Corina Murafa – expert în schimbări climatice, Mircea Ilie – expert în sustenabilitate și membru în Consiliul Director Viitor Plus, Adrian Asănică – decanul facultății de Horticultură din cadrul USAMV București, Alexandra Nistor -Sustainability Manager în OMV Petrom, Iulia Botar – CSR & Communication Director GRF+; Teia Ciulacu, președinta Viitor Plus și Rebecca Popescu, manager parteneriate Adoptă un Copac, au adus în discuție mai multe modele de implicare și au identificat soluții în combaterea și atenuarea efectelor schimbărilor climatice.

Evenimentul a putut fi urmărit live în social media, iar concomitent, în mai mult de 25 de școli din Capitală, peste 1500 de copii și profesorii lor au plantat 563 de puieți, pentru a marca 563 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului.

Avem nevoie de arbori, mult mai mulți arbori în orașe. Bucureștiul are doar 22% suprafață umbrită, în timp ce alte capitale europene ajung la 40, 60, chiar 72%, cum este Oslo. Adoptă un Copac nu zice doar „Vrem păduri!”. Noi le și facem.

Am creionat campania Împădurești pentru București, am pregătit deja și trimis profesorilor din 25 de școli bucureștene puieți dintre speciile potrivite orașului nostru, un ghid educațional pentru a învăța elevii despre importanța pădurilor, dar și cum să planteze corect.

Luni și marți le-am distribuit arbuștii – sălcioară, păducel, cătina roșie. În această dimineață, voluntari din aceste 25 de școli au plantat alături de noi.

La finalul zilei, 563 de puieți au fost puși în pământ, celebrând astfel tot atâția ani de când există Bucureștiul.

Un gest simbolic care sperăm să fie continuat de fiecare dintre voi, cei iubitori de natura, dar mai ales de autorități, pe care le rugăm să se implice mai mult”spune 

Teia Ciulacu, președinta asociației Viitor Plus.

„Împădurești pentru București” este o campanie de conștientizare adresată locuitorilor capitalei în care sunt informați despre atenuarea și combaterea efectelor schimbărilor climatice, prin toate mijloacele posibile, dar mai ales prin creșterea suprafețelor împădurite din localități și din afara acestora.

Pentru copii, am pregătit 3 ghiduri educaționale despre importanța zonelor verzi și despre rolurile pădurii pe care le poți descărca de mai jos.

Pentru toți cei care își doresc să planteze am pregătit un ghid practic disponibil în această pagină.

 
 

După 15 ani, programul Adoptă un Copac a atins 1 milion de puieți, plantați cu ajutorul a peste 21.000 de voluntari până în primavara 2022, pe o suprafață de 151 hectare în județele din sudul țării.

Rulează videoul

Ce poți face tu?

Participă la efortul de educare.
Ți-am pus la dispoziție următoarele materiale:

 

Galerie eveniment 23 noiembrie 2022

Proiectul este realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Primăriei Municipiului București / Consiliului General al Municipiului București și nu implică nicio responsabilitate din partea Autorității Finanțatoare.

Scroll to Top