fbpx

Căutăm terenuri pentru împădurire

 

Cunoști un angajat al Primăriei din satul în care ai copilărit?

Căutăm terenuri aflate în proprietatea privată a Primăriilor din mediul rural, pentru a le împăduri. Programul Adoptă un Copac se ocupă cu strângerea de fonduri din domeniul privat pe care le investește apoi în crearea unor păduri adiționale pe terenuri degradate, care au fost scoase din circuitul agricol.


Terenurile pe care le căutăm trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă cadastru sau să fie incluse în procesul de realizare a cadastrului sistematic;
  • să fie în proprietatea Primăriilor, deci NU putem împăduri terenurile persoanelor private;
  • să aibă o suprafață de minim 5 hectare;

Beneficii pentru Primării și comunitate:

  • e complet gratuit, fără costuri ascunse. Ne ocupăm să împădurim, dar și să îngrijim plantațiile timp de 4-5 ani, până la atingerea stadiului de masiv, totul cu 0 costuri din partea Primăriilor.
  • plantăm atât perimetre de ameliorare cât și perdele forestiere. Locuitorii vor avea astfel un loc cu aer mai curat, pentru picnic și relaxare, care va stabiliza și regenera solul, va scădea temperaturile vara și va atrage ușoare precipitații. Va scădea intensitatea vântului și a furtunilor, va proteja drumurile de depunerile de zăpadă și va crește producția culturilor agricole.
  • vor avea un loc în care vor crește flori și plante medicinale, ceea ce reprezintă un beneficiu real pentru apicultorii și întreprinzătorii mici, care dețin afaceri bazate pe plante naturiste.
  • copiii din comunitate vor avea ocazia să vadă puieții crescând de la 30-40 cm până la câțiva metri. Oferim material educațional interactiv și îi invităm să vadă cum se desfășoară o zi de plantare.
  • includem comunitatea și Primăria în comunicările noastre. Oferim vizibilitate gratuit în presă și pe Social Media.
  • terenurile împădurite pot beneficia de fonduri 𝗔𝗣𝗜𝗔, prin „prima de sechestrare forestieră”, detalii aici

De ce suntem un partener de încredere?

Adoptă un Copac a sădit în cei peste 16 ani de activitate nu mai puțin de  1.300.000 de puieți, adică 203 hectare de păduri. Am plantat până acum în 18 locații din 6 județe, implicând în demersurile noastre 30.000 de voluntari.


Vrem să împădurim! Ne ajuți?

Scrie-ne la adresa [email protected]

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top