fbpx

Rezultate Adoptă un Copac! în anul 2020

rezultate Adoptă un Copac! în anul 2020

Deși anul 2020 ne-a provocat să ne schimbăm felul în care ne desfășurăm activitatea, acesta a fost cel mai bun an al nostru. Am plantat, îngrijit și ameliorat terenurile deșertificate din sudul României cu peste 123.000 de puieți din specii diferite. Te invităm să citești ce rezultate a avut programul Adoptă un Copac! în anul 2020.

Am continuat misiunea de a crește suprafața împădurită din sudul țării, însă restricțiile impuse nu au permis desfășurarea obișnuită a evenimentelor cu voluntari. Eforturile echipei s-au îndreptat spre înființarea de noi păduri în comuna Breasta și comuna Celaru din județul Dolj, dar și completarea perdelei forestiere din comuna Dragalina din județul Călărași.

Din dorința de a implica oamenii și de a le oferi o experiență de plantare în 2020, echipa Adoptă un Copac! a organizat primul eveniment virtual de plantare din țară. Au participat aproximativ 400 de persoane care au plantat peste 3.100 de puieți.

Continuăm misiunea noastră și în 2021, având în vedere gradul scăzut de împădurire în zona de câmpie (sub 4,5%). Ne îndreptăm eforturile pentru a crește suprafața împădurită din sudul României pentru combaterea și adaptarea comunităților la schimbările climatice. Ne-am propus să aducem în continuare o contribuție importantă la creșterea și protejarea suprafețelor de pădure din România, cu focus asupra plantării perdelelor forestiere, reabilitării terenurilor degradate și implicării unui număr cât mai mare de oameni în această direcție.

Te invităm să citești Raportul Anual al ViitorPlus și să descoperi ce am reușit să facem pentru mediu în anul 2020.

Fii alături de noi și în 2021, să acționăm împreună pentru un Viitor pe Plus pentru oameni și natură! 

Iată cum te poți implica:

Redirecționează 3,5% dacă ești persoană fizică.

Sponsorizează 20% dacă ești persoană juridică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top