fbpx

Adoptă un Copac într-o lume în schimbare

Trăim vremurile în care pământul se usucă sub picioarele noastre. Seceta este noua regulă a trecerii anotimpurilor. Recoltele necesită intervenții de urgență.

Sahara Olteniei mușcă în fiecare an 1.000 de hectare de teren agricol, conform datelor Ministerului Agriculturii. În 10 ani, Grânarul Europei riscă să devină istorie scrisă în fire de nisip.

18 ani de împăduriri

În această realitate aridă, Adoptă un Copac rămâne un program care dă speranță. În cei 18 ani de impact, Adoptă un Copac a ajuns la o suprafață de 275 de hectare de pădure* și 2 milioane de arbori plantați, care nu ar fi existat fără eforturile echipei,  ale voluntarilor, dar și ale companiilor private care, prin sponsorizări, s-au implicat în susținerea lucrărilor de întreținere a perdelelor forestiere, consumatoare de timp, energie și bani.

Contributia financiară din care  împădurește Adoptă un Copac este exclusiv privată. Deci acești arbori, aceste păduri sunt și ale voastre, donatori și sponsori care, în toate formele de contribuție, ne sustineti de 18 ani sa mergem mai departe. Mesajul nostru nu este de îngrijorare. Mesajul nostru este de încurajare, de reziliență, de tenacitate. Câtă vreme voi ne sprijiniți, noi vom împăduri. După 18 ani, suntem tot aici și mulțumită vouă.

Cu fiecare sezon de plantare, cu fiecare cohortă de voluntari, care au aflat experimentând ce înseamnă efortul și bucuria de a da o șansă la viață unui fir de arbore, cu fiecare școală care a întrat în program și a primit materiale educaționale, dar și puieți pentru plantare, efectul dezastruos al schimbărilor climatice asupra noastră mai primește un adversar.

Fiecare arbore plantat e o poveste despre oamenii care cred că natura merită o a doua șansă. Cu fiecare gest, cu fiecare rădăcină care se prinde în solul nisipos, renaște echilibrul.

*Păduri adiționale, adică nu ar fi fost posibile fără fondurile și organizarea asigurate de Viitor Plus, altele decât cele aflate în grija Romsilva sau eligibile pentru fonduri de împădurire ale statului/fondurilor europene.

Acolo unde e deșert, noi vedem viitor. Și e verde.

Scroll to Top