Romania Planteaza Distanta

Despre campanie & parteneri

 

Programul “România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România. În cadrul acesteia aproximativ 1.500.000 de puieți vor fi plantați pe 300 de hectare, în perioada 2020-2023.

 

Te invităm să iei parte în eforturile noastre comune și să plantezi puieți forestieri, pentru a face România un loc mai verde.

 

Parteneri: Viitor Plus, Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor și Asociația Parcul Natural Văcărești.

 

Comandă și tu pachetul cu 7 puieți și fii parte din cea mai mare inițiativă de plantare!

De ce 100 lei?

 

Donația ta de 100 de lei acoperă costul celor 7 puieți, împachetarea lor, transportul lor până la tine și Ghidul de plantare, pe care îl vei primi prin email, din care vei afla pas cu pas cum să plantezi un copac și să îl crești mare.

Unde plantezi?

 

Terenul pe care plantezi îl alegi cu responsabilitate chiar tu. Sfatul nostru este să plantezi pe un teren propriu sau unul pentru care ai autorizație, de exemplu în curtea proprie, în cea a bunicilor de la țară sau în fața blocului.

*Responsabilitatea alegerii terenului pentru plantarea puieților aparține exclusiv donatorilor.

Ce plantezi?

 

Noi îți propunem să alegi pachetul de arbori potrivit pentru zona în care locuiești.

Ai la dispoziție patru pachete cu cate 7 puieți forestieri potriviți pentru zona de câmpie, deal sau munte, și un pachet mini, cu specii de arbuști decorativi, special pentru cei care nu au prea mult spațiu la dispoziție.

Când plantezi?

 

Oricând în perioada potrivită de plantare din primăvară (martie-aprilie) sau toamnă (noiembrie-decembrie), într-un loc sigur, ales de tine, dar împreună cu noi pe Facebook, unde ne întâlnim online cu live-uri, mesaje de voie bună, fotografii și gânduri trimise de toți participanții, în cadrul unui eveniment online.

Cum plantezi?

 

Vei afla tot ce trebuie să știi despre speciile din pachete cât și despre plantarea copacilor din Ghidul de Plantare, pe care îl vei primi prin email, după efectuarea donației.