fbpx

Pe 25 martie am plantat în Parcul Municipal Fetești

Pe 25 martie am avut prima plantare urbană din acest an în Parcul Municipal din Fetești.

Alături de noi au participat voluntari din rândul comunității locale – elevi, angajați ai primăriei și ai jandarmeriei și mulți cetățeni implicați – cât și din partea partenerilor OMV Petrom și Autonom .

Pe lângă cei 800 de arbori existenți în parc, voluntarii au plantat 300 de arbori de talie mare (la balot), iar pe lângă cei 700 de arbuști existenți au plantat încă 2000 pentru realizarea unei perdele de protecție, iar alți 2000 de puieți urmează să fie plantați săptămână viitoare. 10 specii diferite cresc de acum în Parcul din Fetești: paltini, tamarix, tei parfumați, sălcii, platani, catalpe, lemn câinesc, sălcioare și glădițe.

Au deschis evenimentul și au plantat împreună cu noi Laurențiu Șonchereche, Primarul municipiului Fetești, Franck Neel, membru în boardul OMV Petrom, Catalin Striblea – striblea.ro și Teia Ciulacu, președinta asociației Viitor Plus .

Evenimentul este parte din campania națională România plantează pentru mâine, cea mai amplă campanie de împădurire inițiată de OMV Petrom, în care sunt implicate 6 dintre cele mai active ONG-uri de mediu din Romania.

În 2023 România plantează pentru mâine ajunge preponderent în orașe, unde se plantează în total 330.000 de puieți. Un număr de 180.000 de puieți este estimat și pentru plantările extravilane.

Spațiile verzi urbane aduc beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea bolilor cardiovasculare, a demenței și a sănătății mintale precare, precum și îmbunătățirea funcționării cognitive la copii și la vârstnici.

Copacii de pe străzi pot ajuta la reducerea nevoii de antidepresive în rândul locuitorilor orașului, potrivit unei noi cercetări. Timpul petrecut printre frunze și în natură poate ameliora diferite forme de stres. Un experiment din Germania sugerează că pur și simplu locuirea la 100 de metri de un copac poate fi suficient pentru a reduce nevoia de medicamente antidepresive.”

Această plantare în parc a fost organizată de echipa Adoptă un Copac a Viitor Plus, asociația pentru dezvoltare durabilă și sponsorizată de OMV Petrom.

Scroll to Top