fbpx

O nouă campanie de plantare în cadrul inițiativei #Româniaplantează

Adoptă un copac! dă startul unui nou sezon

de plantare în campania #Româniaplantează

Dăm startul unui nou sezon de plantare în cadrul celei mai mari campanii private de împădurire din țară! România plantează pentru mâine este inițiată de OMV Petrom cu scopul de a crește suprafața acoperită cu păduri dar și de a implica comunitățile locale în activități de voluntariat și educație. 

Adoptă un copac! s-a alăturat inițiativei #Româniaplantează în 2019 iar până în prezent ne mândrim cu următoarele rezultate:

✔️ 50,5 hectare plantate în comunele Bistreț, Breasta și Celaru din județul Dolj;

✔️ 252,420 puieți forestieri din specii mixte – cer, corcoduș, corn, dud, frasin, mojdrean, măceș, salcâm, stejar pedunculat, sânger, sălcioară, ulm de Turkestan, ulm de câmp;

✔️ 700 voluntari implicați în activități de plantare;

✔️ 600 elevi din clasele 0-8 au beneficiat de sesiuni educaționale pe tema pădurilor și îngrijirea mediului;

✔️ 400 oameni din cele trei comunități locale au fost angajați în activități de plantare drept zilieri;

Și în această primăvara, programul de împădurire Adoptă un copac! te invită să participi la o activitate de voluntariat cu scopul de a planta copaci și a te apropia de natură, pentru un județ Dolj mai protejat împotriva schimbărilor climatice. Activitatea se desfășoară în comuna Breasta iar transportul va fi asigurat din Craiova și retur. Pe parcursul evenimentului se asigură și masa de prânz, gustări, apă și cafea. 

Evenimentele de plantare se desfășoară în zilele de sâmbătă pe 19 și 26 martie iar participanții pot primi adeverințe de voluntar ce atestă implicarea. Elevii, studenții și profesorii sunt încurajați să participe pentru a dobândi abilități și experiențe noi. 

Dacă vrei să te alături acțiunilor de plantare te invităm să completezi formularul de voluntar.


Actiuni de plantare OMV Petrom #Romaniaplanteaza
Actiune de plantare Dolj
Actiune de plantare Dolj
Actiune de plantare Dolj

Scroll to Top