fbpx

MOMENTAN, NE LIPSESC 20.000 DE HECTARE DE PERDELE FORESTIERE, PESTE 16.000 PENTRU PROTEJAREA CÂMPURILOR ȘI 3.500 PENTRU PROTEJAREA A 1.720 DE KM DE DRUMURI.
CONTRIBUIE LA SCĂDEREA ACESTOR CIFRE!

Ce vrem să facem cu ajutorul tău

Noi ne-am propus să plantăm cât mai mulți metri, sau poate chiar kilometri de noi perdele forestiere în sudul țării.

Adoptă unul sau mai mulți metri de perdea forestieră, iar noi îi vom planta pentru tine!

Un metru de perdea forestieră de protecție măsoară, în lățime, minim 7 arbori, iar lungimea este determinată de obiectivul pe care îl protejează – un drum, o școală sau o întreagă localitate. Așadar, îți propunem să donezi 70 lei, sumă cu care plantăm și îngrijim cei șapte copăcei dintr-un metru de perdea forestieră.
Poți vedea pas cu pas procesul prin care noi plantăm arbori pentru a crea noi perdele forestiere de protecție sau reabilita terenuri degradate din sudul țării urmărind site-ul sau pagina noastră de Facebook .

De ce perdele forestiere?

Perdele forestiere sunt fâșii de pădure, amplasate în jurul unui obiectiv (drum, localitate, teren agricol), pe care îl protejează de diverși factori ce îl amenință (vânturi puternice, viscoliri și înzăpeziri, secete și temperaturi extreme). Printre beneficiile perdelelor forestiere se numară o calitate mai bună a aerului, un regim al precipitațiilor și temperaturilor mai echilibrat, fertilitate mai mare a solurilor și peisaje mai atrăgătoare. Beneficiile economice constau în creșterea producției agricole, costuri reduse pentru deszăpeziri ale drumurilor și localităților, reducerea sau evitarea pagubelor produse de inundații.

Scroll to Top