Am încheiat sezonul de plantare de primăvară cu 241.000 de puieți de arbori forestieri plantați în 16 comunități rurale din județele Constanța, Dolj, Ialomița, Călărași și Prahova și cu o plantare urbană în Parcul Municipal din Fetești. În total, 20 de hectare de teren care era declarat degradat sau deșertificat au fost împădurite doar în acest sezon.
Le mulțumim celor 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟮.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝘃𝗼𝗹𝘂𝗻𝘁𝗮𝗿𝗶 și celor 𝟭.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝘇𝗶𝗹𝗶𝗲𝗿𝗶 din comunitățile locale care au plantat împreună cu noi și astfel au făcut acest vis verde posibil.
Alți 𝟭𝟭.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗽𝘂𝗶𝗲𝘁̦𝗶 înverzesc de acum curțile a 200 de școli, grădinițe și licee din toate zonele României, datorită eforturile cadrelor didactice care au plantat, împreună cu copiii, puieții trimiși în cadrul campaniei noastre Plantarea la distanță.
Pe lângă plantările noi, am făcut lucrări de completare în pădurile deja existente, pe care le îngrijim 5-10 ani, până intră în stadiul de masiv.
Aceste plantări și completări nu ar fi fost posibile fără partenerii Adoptă un Copac din acest sezon: 1&1, Angelli, Atelierul de Pânză, Auchan, Autonom, BCR, BRD Asigurări de Viață, Coca-Cola HBC, Cora, Deloitte, DS Smith, Estee Lauder, Engie, Epiesa.ro, Ecoxtrem, Fundația Panda, Grecu Partners, Graffiti Plus, ID Logistics, Henkel, Human Invest, ING Bank, ING Hubs, Leroy Merlin, Magna, Nomenius, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Philips, Premier Energy, Renania, Savvy Finance, Societe Generale Global Solution Centre România, Telekom, colegii din Viitor Plus, Zitec, administrațiile și instituțiile publice care au sprijinit demersurile de împădurire.
“Am încheiat un sezon plin de evenimente, tumultuos, dar cât se poate de plin de satisfacții. Ne-am mărit echipa, am încercat tehnici de plantare noi și am depășit cifrele din sezoanele anterioare. 14 evenimente de plantare care au implicat peste 2.000 de voluntari corporate și din comunități locale sunt modul nostru de a arăta că ne pasă, că e timpul sa acționăm pentru a oferi generațiilor care ne urmează șansa de a respira, de a se bucura de conglomeratul frumuseților pe care natura e singura în stare să îl ofere. Vom continua să plantăm pentru că ne dorim să investim în ceea ce lăsăm în urma noastră și pentru că România are nevoie de păduri. Vă așteptăm alături de noi!” spune Rebecca Popescu – Manager parteneriate, Adoptă un Copac.
Programul Adoptă un Copac se concentrează pe zonele din sudul României cu cea mai mare nevoie de arbori, în județe în care suprafața împădurită este de 5-10%. Media europeană este de 39%, iar echipa Viitor Plus și-a propus să transforme în păduri solurile afectate de schimbările climatice sau aflate în risc de eroziune. Plantarea arborilor îmbunătățește calitatea pământului, scade temperaturile din jurul arborilor, atrage precipitații și ajută biodiversitatea.
Implicarea elevilor și profesorilor poate fi văzută în Comunitatea Adoptă un Copac , iar materialele educaționale pentru profesori pot fi descărcate gratuit pe www.viitorplus.ro/educationale, unde toți cei interesați găsesc atât un modul despre importanța pădurilor, ghiduri de plantare corectă, cât și alte materiale ce pot fi utile în Săptămâna Verde.