Plantarea virtuală „Adoptă un copac!”

Ediția de primăvară a campaniei de plantare de la distanță s-a încheiat.

Fii cu ochii pe pagina noastră pentru sezonul de toamnă!

Se spune că fiecare om trebuie să planteze un copac pentru a-și desăvârși scopul pe lume. Mai știm și că atunci când faci un bine, el se întoarce la tine. Oricare este motivul pentru care vrei să plantezi și tu, noi îți suntem alături și facem totul ca să îți fie mai ușor.

Vino alături de noi!

Plantează și tu!

Ce îți propunem

Conceptul este simplu, tu îți alegi pachetul de 7 puieți potriviți zonei geografice în care îi vei planta și spațiului care îi poate gazdui, iar noi îți trimitem puieții, pentru a fi plantați în propriul tău eveniment de plantare, împreună cu cei dragi, în deplină siguranță.

Ce trebuie să faci

  1. Alegi de mai jos pachetul de puieți care ți se potrivește, între 1 februarie și 29 martie.
  2. Puieții ambalați cu grijă de noi vor ajunge la tine între 20 februarie si 2 aprilie, în aproximativ o săptamană de la data la care ai facut donația.
  3. Plantezi cei 7 puieți când poți tu, ținând cont de indicațiile din Ghidul de Plantare, pe care îl vei primi de la noi pe e-mail.
  4. La final, îți faci poze cu noii copăcei plantați de tine și le împărtășești cu noi și toți ceilalți colegi de plantare, în cadrul evenimentului virtual de pe Facebook.
La distanță, însă uniți de același scop, hai să plantăm cu toții cât mai mulți copaci, care vor restabili echilibrul naturii și al nostru, deopotrivă!

Unde plantezi?

Terenul pe care plantezi îl alegi cu responsabilitate chiar tu. Sfatul nostru este să plantezi pe un teren propriu sau unul pentru care ai autorizație, de exemplu în curtea proprie, în cea a bunicilor de la țară sau în fața blocului, și acolo unde copăceii vor avea un scop: să protejeze un teren, să fixeze pământul, să oprească vântul și zăpada.

*Responsabilitatea alegerii terenului pentru plantarea puieților aparține exclusiv donatorilor.

Ce plantezi?

Noi îți propunem să alegi pachetul de arbori potrivit pentru zona în care locuiești.

Ai la dispoziție patru pachete cu cate 7 puieți forestieri potriviți pentru zona de câmpie, deal sau munte, și un pachet mini, cu specii de arbuști decorativi, special pentru cei care nu au prea mult spațiu la dispoziție.

Când plantezi?

Oricând între 20 februarie și 5 aprilie, într-un loc sigur, ales de tine, dar împreună cu noi pe Facebook, unde ne întâlnim online cu live-uri, mesaje de voie bună, fotografii și gânduri trimise de toți participanții, în cadrul unui eveniment online.

Cum plantezi?

Vei afla tot ce trebuie să știi despre plantarea copacilor din Ghidul de Plantare, pe care îl vei primi prin email, după efectuarea donației.

Alege-ți pachetul cu copăcei până pe 29 martie, apoi haide să discutăm mai multe pe pagina evenimentului online de pe Facebook.

Aici vom împărtăși online experiența de plantare, sfaturi de îngrijire a puieților proaspăt puși în pământ și experiențe personale ale tuturor celor implicați.

De ce 100 lei?

Îți trimitem 7 copacei, câți ar intra într-un metru de perdea forestieră. Donația de 100 de lei acoperă costul puieților, împachetarea lor, transportul lor până la tine și Ghidul de plantare, pe care îl vei primi prin email, din care vei afla pas cu pas cum să plantezi un copac și să îl crești mare.