Ajută-ne să ajutăm

Știm că viața modernă înseamnă aglomerație, timp puțin și griji multe, dar ne rămâne dorința de a face bine și de a contribui cu ceva la bunul mers al lucrurilor. Ajută-ne să te ajutăm oferindu-ți posibilitatea de a contribui la înființarea de noi păduri în sudul României, prin care se vor rezolva o serie de probleme de mediu și sociale.

Fiecare contribuție ajută! Doar 10 RON asigură plantarea și îngrijirea unui puiet timp de 5 ani de zile.

Plantează și tu!

Ajută-ne să plantăm cea mai nouă perdea forestieră din sudul României

Ce câștigi tu?

Reduci impactul tău asupra mediului

Plantează copaci pentru a-ți compensa amprenta de carbon!

Orice activitate pe care o desfășuram noi oamenii înseamnă consum de resurse naturale și implicit emisii de dioxid de carbon și alte gaze cu efect de sera, ce determină accelerarea schimbărilor climatice globale. Orice drum cu mașina, încălzirea locuinței și folosirea energiei electrice au un impact negativ asupra mediului, în special din cauza arderii combustibililor fosili. Fiecare dintre noi are o „amprenta de carbon” egală cu cantitatea de CO2 care ajunge în atmosferă din activitățile și consumul nostru personal de resurse.

 

Vestea bună este că putem compensa o parte din acest impact negativ prin plantarea de copaci. În timp ce crește, un copac absoarbe CO2 din atmosferă și eliberează oxigen. Totuși, având în vedere că amprenta de carbon în Romania este in medie de 4 tone per locuitor/an, iar un arbore absoabe între 5 și 22 kg CO2/an (în funcție de specie și vârstă), este dificil să plantezi singur suficienți copaci cât să facă o diferență. Avem însă o soluție și pentru asta:

 

Ajută-ne pe noi, printr-o simplă donație, să te ajutăm cu plantatul de păduri care să absoarbă ce emiți tu!

Satisfacție personală

 

Contribui în mod direct la rezolvarea unor probleme de mediul prin creșterea suprafețelor împădurite și știi că acțiunea ta va avea un impact pe termen lung. În același timp ești solidar cu comunități din zona rurală, dar și cu toți semenii tăi vulnerabili la efectele schimbărilor climatice globale.

 

Faci un cadou inedit

 

Adoptă un copac! și primești un certificat de adopție personalizat, cu care îi poți suprinde pe cei dragi. Un gest inedit, cu ecou în viitor, pe care îl poți personaliza în funcție de persoana apropiată care va deveni proaspăt părinte de copăcei. Oferi un cadou cu semnificație, în format printat sau digital. Îl poți chiar oferi la evenimentele marcante din viața ta, cu ocazia nunții sau botezului, ca o amintire pentru cei invitați, sau în dar unui prieten, cu ocazia aniversării zilei de naștere.

Exemple certificate de adopție copăcei

Fiecare contribuție ajută! Doar 10 RON asigură creșterea și îngrijirea unui copac timp de 5 ani de zile.

Fii voluntar!

Fii voluntar la plantare împreună cu colegii

Convinge-ți șeful să faceți un teambuilding altfel!

Oferă timp și energie, reconecteza-te cu natura și cunoaște-ți mai bine colegii. Efortul vostru colectiv se va reflecta în înființarea de noi păduri, care aduc numeroase beneficii nouă tuturor și pe care le poți vizita chiar și după ce vei ieși la pensie!

De ce să te implici?

Află lucruri noi despre natură și despre tine!

Venind cu noi la plantări oferi timp și energie pentru o cauză nobilă, te reconectezi cu natura și afli o mulțime de lucruri despre copaci, păduri și mediul înconjurător. În același timp, faci mișcare în aer liber și cunoști oameni noi, într-un context inedit, care iți oferă oportunitatea de a te cunoaște mai bine și pe tine însuți.

Fii voluntar în organizarea unei plantări

 

Te invităm ca voluntar alături de echipa „Adoptă un copac!”, pentru a fi parte din schimbarea pe care vrei să o vezi în jurul tău. Ne vei oferi sprijin în organizarea evenimentelor de plantare, ce implică sute de oameni și mii de puieți, într-o zonă rurală pitorească. Implicarea ta va contribui la crearea de noi păduri, ale căror servicii ecosistemice vor aduce beneficii întregii societăți.

Dacă:

 • Vrei să faci voluntariat;
 • Ești o persoană activă;
 • Ești interesat/ă de natura si protejarea ei;
 • Crezi că doar implicându-te poți ajuta să avem un mediu înconjurător mai sănătos, nepoluat;
 • Ești responsabil/ ă și respecți angajamentele luate;
 • Ești punctual/ă;
 • Locuiești în București sau împrejurimi;

 

Înseamnă că suntem de aceeași parte a baricadei. Vino să facem echipă în povestea binelui!

Ce îți oferim?

 • Oportunități de dezvoltare a abilităților personale prin activități practice;
 • Oportunități de învățare despre păduri și împăduriri, colectarea selectivă și reciclare, etc;
 • Posibilitatea de a participa la evenimentele noastre de plantare;
 • Posibilitatea de a participa la evenimente la care va fi prezent proiectul nostru de împădurire;
 • Vei obține un certificat de voluntariat, ce atestă experiența dobândită în urma activităților derulate;
 • Vei fi parte din Comunitatea “Adoptă un copac!”;
 • Posibilitatea de a te implica și în alte proiecte ale ViitorPlus.