Campanie Donatii

Ce vă propunem

Asociația ViitorPlus, prin proiectul de împădurire „Adoptă un copac!”, lansează o campanie inedită de plantare, potrivită împrejurărilor deosebite în care ne aflăm. Anul acesta pandemia a făcut ca totul să fie mai dificil, inclusiv plantările cu voluntari, însă am decis să nu stăm degeaba. Organizam prima plantare virtuală din România, în toamna lui 2020, și, în același timp, adunăm fonduri pentru a planta, în primăvara lui 2021, o nouă perdea forestieră de protecție în sudul României, un adevărat scut viu!

Poți planta copacii împreună cu cei dragi, în locul ales de tine, iar noi îți trimitem tot ce ai nevoie, sau ne poti ajuta să plantăm noi cea mai nouă perdea forestieră din sudul României, adoptând și tu un metru de perdea.

Alege varianta care ți se potrivește!

Plantează și tu!

Prima plantare virtuală din România

Împreună, dar de la distanță, ne strângem pe 21 noiembrie, pentru prima plantare virtuală din România! Evenimentul va avea loc pe Facebook și îi va uni pe toți cei care vor să planteze alături de noi. Echipa noastră va planta o perdea forestieră, iar fiecare dintre voi plantează în locul ales de el copăceii primiți de la noi. La distanță, însă uniți de același scop, hai să plantăm cu toții cât mai mulți copaci, care vor restabili echilibrul naturii și al nostru, deopotrivă!

 

Cum participi?

  • Alege-ți pachetul de 7 copăcei donând până pe 11 noiembrie.
  • Până pe 20 Noiembrie pachetul cu puieți va ajunge la tine.
  • Pe 21 noiembrie plantăm împreună, în cadrul evenimentului virtual „Ziua în care am plantat un scut viu.

Echipa Adoptă un copac! plantează

Adoptă un scut viu!

  • Noi ne-am propus să plantăm în primavara lui 2021 cea mai nouă perdea forestieră ce va proteja, ca un adevărat scut viu, o parte din sudul României în fața fenomenelor meteo extreme sau procesului de deșertificare.

 

  • Un metru de perdea forestieră de protecție măsoară, în lățime, minim 7 arbori, iar lungimea este determinată de obiectivul pe care îl protejează – un drum, o școală sau o întreagă localitate.

 

  • Îți propunem să donezi 70 lei, sumă cu care plantăm și îngrijim cei șapte copăcei dintr-un metru de perdea forestieră. Metru cu metru, unul de la tine, altul de la alt om, ajungem să protejăm drumurile de înzăpeziri, localitățile de inundații și vânturi aspre, culturile de secetă și pământul de deșertificare.

De ce facem asta?

Pentru România

 

Județele din sudul României au un grad de împădurire între 4.5% și 10%, iar conform Codului Silvic orice județ cu un grad de împădurire mai mic de 30% este considerat zonă deficitară în păduri. De asemenea, în România de astăzi, este nevoie de 20.000 de hectare de perdele forestiere de protecție: peste 16.000 pentru protejarea câmpurilor și 3.500 pentru protejarea a 1.720 de km de drumuri.

Pentru tine

 

Simțim nevoia mai mult decât oricând să ne conectăm cu natura. Am stat în izolare, departe de parcuri, de păduri, de munți și am dus dorul echilibrului pe care ni-l oferea.

Ne-am întrebat cum putem să ne reconectăm cu natura pentru a ne restabili echilibrul. Răspunsul pentru noi e simplu: plantăm un copac. Acum îți dăm și ție posibilitatea să faci acest lucru în două feluri: tu donezi – noi plantăm, sau tu donezi – tu plantezi.

Cine suntem noi?

Adoptă un copac! este un proiect ViitorPlus, ce face istoria mai verde din anul 2008.

De atunci și până acum am plantat alături de 13.100 de voluntari peste 590.000 de arbori pe o suprafață de ~75 de hectare în județele din sudul țării afectate grav de gradul mic de împădurire și fenomenul deșertificării.

Pe lângă plantările pe terenuri degradate, ne-am specializat și în plantarea perdelelor forestiere de protecție, care de îndată ce ajung la maturitate echilibrează natura, iar problemele precum infertilitatea și ariditatea solului sau înzăpezirea drumurilor și a localităților sunt rezolvate definitiv.

logo_AUC_modificat_verde_init_VP_page-0001

Susține campania!

Folosește unul din cover-urile de mai jos pe pagina sau contul tău de Facebook.